fredag 13 september 2024

Plötsligt händer det.

Mitt väldigt fertila kök är plötsligt rent! Sen lagar jag mat och äter och så ser det lika rörigt ut igen. 




måndag 9 september 2024

Måndag

Måndagar sorterar jag min medicin. Jag äter många tabletter för jag har flera sjukdomar. 


Bl.a. högt blodtryck som väl de flesta har. Sen har jag lågt kaliumvärde men det ligger på en bra nivå nu när jag äter medicin. Och så är det blodcancer. Nej då. Det låter värre än det är. Så länge jag tar min medicin så kan jag leva ett fullgott liv. Och mina värden är jättebra. Jag har haft tur.


Det här är en dagsranson. Plus att jag tar två till på kvällen innan jag lägger mig. Så tolv tabletter om dagen. Det är det värt när man får leva ett tag till. 


lördag 7 september 2024

Man får ångra sig

Eller hur? Redan samma kväll som jag skrivit förra inlägget om att jag skulle lägga ner bloggen, så ångrade jag mig. Jag ska försöka komma ihåg att ta med kameran när jag är ute och gör något. Försöka uppleva saker så jag har något att berätta. Men okej, nu kör vi. Här kommer min vecka:

Varje dag ska Astrid ut och kissa, bajsa, lukta, dra, jaga fåglar, skälla på barn, bilar med släp (tror hon att bilen blir jagad?) bussar (vad ska hon göra med bussen när hon fångat den?) Bra med hund för jag kommer ut flera gånger om dagen.


Sen kommer vi till något som är jobbigt. Min disk förökar sig. Och jag får så ont i ryggen när jag diskar. Jag tycker att jag aldrig kommer ikapp. Jag har en granne och varje gång jag kommer till henne så hoppar jag till. Hur kan man ha så rent och fint på diskbänken? Varför ser det aldrig ut så hemma hos mig?


Varje torsdag förmiddag håller jag i ett möte nere i lokalen i vårt hus. Vi är ett gäng kvinnor (modell äldre) som träffas och handarbetar, fikar och pratar. Mycket uppskattat av oss alla. Just nu försöker jag sticka en tröja till mig i höstfärger. Men jag är osäker på om den är för smal. För det är inte jag.


För ett tag sen så var jag till frissan och klippte mig. Innan hängde håret ner på ryggen och jag bad att hon skulle klippa på halva halsen. Men det hamnade strax under öronen. Jag var inte alls nöjd. Snyggt klippt, ja. Men jag är inte den som har så kort hår. Nåja, det växer så det knakar, så det är snart i den längd jag vill ha. Dessutom älskar jag min hårfärg.

Här kommer en bild på min favoriträtt just nu. Drumsticks och chilibearnaissås. Mmm, vad gott. Enkelt att göra, inte dyrt och lätt att äta. Vore jag ensam så skulle jag äta det här betydligt oftare. 


Idag, lördag, var det loppis över hela Torshälla. Dessutom konstrunda och det var öppet på mormorstäppan. Där kan man handla blommor osv. Bara namnet är ju värt att man besöker. Men det var på tok för varmt. Jag orkar inte med att traska runt när det är så varmt och dessutom kvavt. Det fick bli en snabb tur till Coop och sen hem. Men tvärs över gatan hade de loppis och de har massa fina saker. Och billigt är det också. Tidigare hade jag sett dessa tre tavlor. 100 kr kostar de. Ihop. Det är en triptyk och jag hade tänkt att måla över dom. Men nu känner jag mig lite osäker. Kanske ska jag behålla dem som de är. De är rätt häftiga. Vad tycker du? Jag har vit soffa. Ska skaffa vitt soffbord också. Och jag tänkte ha tavlorna över soffan. Det skulle ju föra in lite färg i rummet. Ursäkta dålig bild.


Ja, det var vad som hänt den senaste tiden. Hoppas ni mår bra i värmen. Håll er svala. Drick mycket. Och ta det lugnt!!!

måndag 2 september 2024

Slut i rutan.

Nu har sommaren svischat förbi och det är den andra september redan. Sommaren har varit fin och jag har njutit av att inte behöva klä på mig så mycket när jag ska ut på hundpromenad. Bara hoppa i skorna och sätta på sele och koppel på Astrid. 

Jag har funderat länge och noga och kommit fram till att jag lägger av med bloggen. Dels har jag inte särskilt många följare, dels tycker jag inte att jag har något att säga. Det är ju inte så att det händer särskilt mycket i en pensionärs liv. 

Men vem vet? Kanske lusten kommer tillbaka och jag sätter igång att fotografera och skriva. 

Jag är inte så aktiv på instagram heller men ska bli. Där finns jag under namnet  @spiritofanette

Följ mig jättegärna där.  Jag kommer att byta namn men följer du mig så ser du mina inlägg även om namnet är nytt.

Och om det är någon som följer mig (jag vet en eller två iaf) så ska du ha det riktigt bra. Jag kommer att gå in och läsa bloggar som jag har på min läslista. T.ex. underbaraclara läser jag varje dag.

Ha en riktigt fin höst och vinter så kanske vi ses här någon gång.

Kram!